MJ's Steakhouse (ligger i Al Qasr Hotell, Madinat Jumeirah)
Las mer och boka bord HAR
Det har ar en av mina favorit-restauranger i Dubai och kanske tom i varlden nar det kommer till kott. Jag har atit har 3 ganger, 1 gang 2011 och 2 ganger 2012.
Jag alskar ra-mat och tycker om nar kottet ar tillagat perfekt blodigt. Mina favoriter pa denna restaurang ar rabiff till forratt och Chateaubirand (for 2) till huvudratt som serveras med yorkshirepudding (som jag alskar). Och brodet som man far innan maten ar helt fantastiskt. Rabiffen lagas vid bordet och du far valja hur starkt du vill att det ska vara och vad du vill ha i (kapris, lok, piccles, rodbetor etc).
Nar varmratten kommer tar dem fram en vaska med kott-knivar och du far valja ut en, dem ar hjalpsamma att forklara vilken kniv passar vilken tillagning av kottet etc. Mina favorit tillbehor till kottet ar potatismos med tryffel, spenaten och sen ett urval av alla saser.
Sedan ar jag alltid alldeles for matt for att ens orka efterratt.
Forberedelser for steak tartar - rabiff
Rabiffen blandas till vid bordet
serveras med melba toast och ruccola
Chateaubiranden skars upp vid bordet
Min serveras med tryffel-potatismos, spenat och ett urval av saser
Zheng Hes (ligger i Mina Al Salam Hotell, Madinat Jumeirah)
Las mer och boka bord HAR
En annan av vara favoriter och varldens godaste kinamat. Vi har atit har 4 ganger, 2 ganger 2011 och 2 ganger 2012. Pa deras hemsida skriver dem "Beyond comparison – this is 'new Chinese' cooking – a blend of Western tastes and Far Eastern ambience. Modern Chinese cuisine is expressed in beautifully prepared and presented dishes, designed to surprise and delight."
Peking Duck med krispigt skinn
Dim Sums
Revbenspjall med kaffe-barbecue-sas
Sorbet med gront apple och med lychees
Restaurangen har ett stort fonster in mot koket
Pier Chic (ligger ute pa piren vid Al Qasr Hotell, Madinat Jumeirah)
Las mer och boka bord HAR
Trendigt inredd restaurang som ligger langst ut pa piren och serverar vackera tallrikar med skaldjur och fisk. Mycket god mat och vi har atit har en gang 2011 (utomhus) och en gang 2012 (inomhus).
amuse bouche
tuna tartar
oysters and crab
Halibut
Seabass
Ananas-dessert
Ostbricka
Nar vi at dar 2011 valde vi istallet deras seafood-platter (den kalla, finns bade kall och varm), och det var otroligt gott. Aker vi dit igen sa blir det nog det igen istallet for a la carte som vi ar 2012.
Seafood-platter
Burj Al Arab har tva topp-restauranger. Al Muntaha som ligger 200 meter upp i luften och Al Mahara som ligger langst ner i hotellet. Min favorit mat-massigt var Al-Mahara for middag och sedan skulle jag garna besoka Al Muntaha for lunch nar det ar ljust ute sa att man kan njuta av utsikten. Pa bada behover man boka bord samt ha bokningsbekraftelsen med sig (annars kommer man inte forbi vakterna som star nagra 100 meter fran hotellet).
Al Muntaha (ligger i Burj Al Arab pa 27e vaningen - 200 meter upp i luften)
Las mer och boka bord HAR
Nar vi forst anlande fick vi i vanlig ordning forfragan om vi ville ha en apertief. Vanligtvis brukar jag borja middagen med ett glas champagne men nu erbjod dem en champagne cocktail som jag tackade ja till (innan dem ens pratat klart och forklarat vad den inneholl). Den bestod av champagne, roda bar (har tackade jag ja), dessert vin, saffran och guldkorn. Jag forstog att det inte var nagon vanlig cocktail nar dem kom med en vagn och blandade till den vid bordet, dvs oppnade en ny flaska champagne, en ny flaska vin, visade guldet och saffranen. Men god var den. Sedan at vi avsmaknings-menyn med tillhorande vin-paket. Valdigt gott var det men inte i klass med manga avsmakningsmenyer vi testat i Stockholm och i London (men sa kostar det lite mindre ocksa, ca 5,000 kronor med mat och vin for tva personer).
Saffran, guld, champagne cocktail
amuse bouche
David laser vinmenyn som var valdigt tjock
Otrolig utsikt men saker battre dag-tid
tuna tartar
brod
Gott med tryffel
Scallops
Venison
Dessert
Tryfflar och macaron till kaffet
Matta och belatna
Al Mahara (ligger i Burj Al Arab, bottenvaningen)
Las mer och boka bord HAR
nar man forst anlander aker man ubat ner till restaurangen. Inte en riktig saklart men en simulator. Lite kul och annorlunda. Restaurangen ar nog den vackraste jag sett och det ar som att stiga in i en undervattensvarld. I mitten ar ett gigantiskt golv till tak akvarium med turkost vatten och massor av fargglada fiskar och hajar.Vi at har 2011 pa var 1 manadsdag. Dave hade sagt till nar vi bokade att vi firade anniversary (men inte att det bara var 1 man) sa vi fick en tarta med oss nar vi gick. Vi at avsmaknings-menyn med tillhorande vin-paket. Valdigt gott var det men igen inte i klass med manga avsmakningsmenyer vi testat i Stockholm och i London. Men upplevelsen och den vackra restaurangen samt den kunniga personalen/sommaliern gor det helt vart besoket.
Al Nafoorah (ligger i Emirates Tower, bottenvaningen)
Las mer och boka bord HAR
Jag alskar lebanesisk mat och har at vi den basta lebanesiska maten nagonsinn. Har nog aldrig varit sa matt for maten tog aldrig slut. Vi borjade med brod och olika mezze, sedan grillat och sist yoghurt med honung och frukt. En av dem basta maltiderna jag atit. Darfor blev det inte sa manga bilder tyvarr.
Det finns massor med andra trevliga restauranger i Dubai och kanske gor jag ett till inlagg en annan dag. Annars ska jag forsoka satta ihop ett for Thailand, London, Jersey och Stockholm ocksa.
No comments:
Post a Comment